Musikkhøgskolen på Majorstuen vinner designpris

Norges Musikkhøgskole vinner sin andre designpris for årsrapporten 2018. European Design Awards hyller Musikkhøgskolen og det norske designbyrået ANTI.

Skrevet av: Hege Lianne Williams

Dette er andre gang Norges Musikkhøgskole vinner en anerkjent designpris for årsrapporten deres fra 2018. Musikkhøgskolen utdanner profesjonelle utøvere, kirkemusikere, komponister og dirigenter, og stakk nylig av med gullseier fra European Design Awards for årsrapporten. Kommunikasjonssjef ved Norges Musikkhøgskole, Kjetil Bjørgan, synes det er gøy å se at papirarbeid kan lede til mye spennende.

– Årsrapporten er hukommelsen til en institusjon og forteller hva som har skjedd. Det er gøy å se om man klarer å lage et design og innhold, som står til det visuelle og som gjør at folk får lyst til å lese, og ikke minst noe som folk husker, forteller Bjørgan over telefon.

hj

Ikke første gang

Musikkhøgskolen sin årsrapport har tidligere vunnet den norske Farmandprisen, som er Norges mest prestisjefylte årsrapportpris. Skolen konkurrerte mot noen av de største aktørene i hele landet. Men det var de som stakk av med seieren for «beste idé og design» i 2019. Musikkhøgskolens samarbeidspartner, designbyrået ANTI, designet årsrapporten basert på et ønske om å speile Musikkhøgskolens kulturelle og kunstneriske verdier.

– Vi har et kjempekult samarbeid med designbyrået ANTI. De har gjort det veldig bra. For tiden lager de også ny nettside for oss nå, som vil være tilgjengelig fra august. Vi er jo en kreativ kunstinstitusjon, så det å jobbe med designere og kreative mennesker – det passer oss bra.

Han håper også at designprisene kan hjelpe folk til å forstå at høgskolen ikke er så «stive» som noen oppfatter dem.

– Vi vil vise at vi er lekne og at vi utvikler en kreativitet gjennom institusjonen vi har. At noen tenker litt stramt om oss, er veldig langt unna sannheten. Gjennom årsrapportene kan vi få frem kunsten og lyden av Musikkhøgskolen også, avslutter Bjørgan.

hj

BERØMT ÅRSRAPPORT: ANTIs mål med årsrapporten var at den skulle kunne fungere som mer enn kun en dokumentasjon av årets resultater. Å kunne se bak fasaden og bli kjent med skolen inviterer leserne inn. Foto: ANTI.

hj

Internasjonal anerkjennelse

Designbyrået ANTI ble under prisutdelingen i mai kåret til Årets Designbyrå 2020 av European Design Awards. Håkon Stensholt er Senior Graphic Designer ved ANTI, og han setter pris på at hardt arbeid blir lagt merke til.

– Det er alltid gøy å få anerkjennelse fra bransjen. At ANTI vant årets byrå i EDA var ekstra stas, da konkurransen er stor i Europa. ANTI har kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og Hamar, og ekstra stas var det at alle de ulike kontorene var med på å bidra til at vi vant denne utmerkelsen, bekrefter Stensholt.

Leave a Reply